S skupščino in izvolitvijo organov Košarkarskega kluba Celje v februarju 2012 ter s tem združitvijo moči nekdanjih domačih košarkarjev oziroma košarkarskih delavcev in ljubiteljev tega nadvse priljubljenega športa z žogo pod koši so bili postavljeni temelji za dolgo pričakovani preporod moške košarke v Celju.

Začetek delovanja KK Celje je tesno povezan s predhodnikom KK Celjski vitez, ki ga je pred nekaj leti ustanovila skupina takratnih košarkarskih delavcev in zanesenjakov skušala z namenom obuditi zanimanje mladih ljubiteljev košarke iz Mestne občine Celje.

Košarkarski klub Celje je pot začel odločen, da svojo prihodnost in prepoznavnost izgradi na domačih upih, kar je ključni dejavnik in namen njegovega obstoja ter delovanja. V klubu verjamemo, da Celje že dolgo pogreša kakovostno moško košarko, vsaj tako kakovostno kot je ženska košarka v Celju. Prav tako smo prepričani, da je v Celju in bližnji okolici mnogo fantov, ki želijo košarko trenirati in igrati na visokem nivoju, ter da je med mladimi veliko košarkarskih talentov, ki žele s ponosom predstavljati svoje domače mesto.

V klubu so organizirane in delujejo vse tekmovalne selekcije. Fantje vadijo in tekmujejo v vseh skupinah, od predšolskih otrok do 19 let starosti, zelo uspešna pa je tudi članska ekipa, ki napreduje iz leta v leto. Organizirana klubska vadba po posameznih starostnih skupinah poteka dnevno v popoldanskem času na več lokacijah. Glavni del treningov poteka v dvorani Gimnazije Center Celje in Srednji zdravstveni šoli Celje, klub pa se vključuje v organizacijo raznolike športne vadbe tudi na več osnovnih šolah v Celju. Cilj Košarkarskega kluba Celje je med drugim tudi motivirati in spodbuditi otroke k gibanju, vadbi in druženju, tistim otrokom, ki pa želijo postati košarkarji, pa omogočiti, da svoje znanje gradijo s kvalitetno vadbo v kraju bivanja in šolanja.

Slovenija je leta 2013 gostila člansko Evropsko prvenstvo, kar je bila največja športna prireditev pri nas vse od samostojnosti Slovenije. Med štirimi prireditelji predtekmovalnega dela prvenstva je bilo tudi mesto Celje, kar je zelo pozitivno vplivalo na oživitev moške košarke v Celju. Še posebej pa nas veseli, da je prvenstvo zelo povečalo zanimanje med otroki, kar nas zavezuje k še boljšemu in bolj predanemu delu v tem lepem športu.

To je tudi cilj in namen delovanja kluba, ki zato v svoje vrste vabi mlade fante od osmega leta starosti dalje, ki želijo svojo osebnost in prihodnost izgraditi v tem čudovitem športu.

Naš moto je vrniti kakovostno košarko Celjanom in Celjane košarki.

 

IZKAZNICA KK CELJE:

Uradni naziv: Košarkarski klub Celje
Krajši naziv: KK Celje
Naslov: Kosovelova ulica 1, 3000 Celje
Dvorana: Gimnazija Celje Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje
E-naslov: info@kkcelje.com
Spletna stran: www.kkcelje.com
Facebook stran: www.facebook.com/KKCelje

Transakcijski račun: IBAN SI56 0510 0801 4807 527 (za sponzorje in donacije), IBAN SI56 0510 0801 4807 721 (za plačevanje vadnin), oba odprta pri Abanki

Davčna številka: 16321863

Matična številka: 16423750000

 
Upravni odbor:
Aleksander Kolka – predsednik
Goran Jurak – direktor
Hugo Bosio – podpresednik
Dejan Cvetrežnik

Izvršni odbor:
Matej Polutnik – predsednik

Nadzorni odbor:
Silvo Udrih – predsednik
Mojca Dvetko
Tibor Pristovnik
Tomaž Krajnčič
Darko Mlinarič

Strokovni odbor:
Husein Kahvedžič
Miloš Sagadin
Jernej Kobale

Disciplinska komisija:
Slavko Pečenko
Miha Čmer
Tomislav Cerar

Tajnik:
Husein Kahvedžić

Trener članske ekipe:
Robi Ribežl